Haluatko ostaa yrityksen? On monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon varmistaaksesi, että ostat sopivan ja todistetun yrityksen.

Kun ostat yritystä, sinun tulee kysyä muutamia keskeisiä kysymyksiä:

Mikä on yrityksen historia?

Mistä lähtien yritys on toiminut?

Mikä sai sinut päättämään yrityksen myymisestä nyt?

Haluaisitko kertoa minulle lisää liiketoimintamallista?

Kuinka paljon liikevaihtoa tai voittoa yritys on tuottanut viimeisen 2-3 vuoden aikana?

Mitä tekijöitä huomioit yritystä arvioidessasi? Miten arvo määritettiin? Käytettiinkö pätevää, riippumatonta asiantuntijaa?

Oletko joustava hintapyyntöjen suhteen?

Mitä varat ja velat (velat) hintapyyntö sisältää?

Haluaisitko jäsentää myynnin tietyllä tavalla?

Mitkä ovat myyjärahoituksen ehdot ja hinnat, ja onko se saatavilla? Yleensä 10-25 % kauppahinnasta katetaan myyjän rahoituksella, mikä osoittaa myyjän luottamusta sekä yritystä että ostajaa kohtaan.

Olisitko valmis odottamaan, kun haen ulkopuolista rahoitusta?

Sinun täytyy näyttää heille rahat

Myyjä haluaa tietää, miten aiot maksaa yrityksen, mikä todennäköisesti tapahtuu pankkilainalla ja riittävällä käsirahalla henkilökohtaisista varoista. He kuitenkin etsivät myös intohimoa yritystä kohtaan ja vilpitöntä kiinnostusta sitä kohtaan.

On tärkeää osoittaa kykysi maksaa yrityksestäsi, kun tiedustelet myytävää yritystä ja teet siitä kiinteän tarjouksen. Ilmeisin vaihtoehto on pankkilaina, mutta on myös muita vaihtoehtoja.

Riippuen myytävän liiketoiminnan tyypistä ja henkilökohtaisista olosuhteistasi, paras toimintatapa määritellään.

Sinun ei tarvitse uhrata osaa yrityksen voitosta sijoittajille tai lainojen takaisinmaksulle, jos sinulla on varaa ostaa yritys suoraan ilman lainaa tai ulkopuolista sijoitusta.

Rahoitus velan kautta

Kaupalliset lainat ovat eräänlaista velkarahoitusta, jonka tarjoavat rakennusyhtiöt tai luottoyhdistykset. Henkilö tai yritys lainaa rahaa lainanantajalta ja maksaa sen sitten takaisin korkoineen tietyn ajan kuluessa.

Löydät erilaisia ​​korkoja, takaisinmaksuehtoja ja muita ehtoja riippuen lainanantajasta ja siitä, kuinka riskialtista ehdotuksesi koetaan. Laina voidaan vakuuttaa millä tahansa omistamallasi omaisuudella, tyypillisesti talolla, paremmat ehdot.

Voit luultavasti lainata enemmän henkilökohtaisista säästöistä, jos sinulla on enemmän rahaa lahjoitettavaksi.

Käytä hetki asettaaksesi itsesi myyjän asemaan ja pohdi, mitä he haluaisivat saavuttaa.

Saatat kertoa heti, mitä he haluavat, ja he voivat tehdä tämän sinulle helpoksi. Toiset voivat pitää korttinsa lähellä rintaansa.

Voit tavata molemmat osapuolet puolivälissä, jos tiedät heidän tavoitteensa neuvottelujen perusteella.

Luottamus on myyjälle tärkein tekijä. Vahvista luotettavuutesi ja vilpittömyytesi kiinnostuksestasi yritystä kohtaan, jonka rakentamiseksi myyjä on tehnyt kovasti töitä.

Jos olet rehellinen ja suoraan sanottuna siitä, mitä haluat, todennäköisyys, että he palauttavat suosion, kasvavat. Älä anna myyjän tuntea, että yrität käyttää heitä hyväkseen.

Mitkä ovat tavoitteesi?

Tuo neuvotteluvalmiutesi pöytään, jotta voit keskustella kaikista vaihtoehdoista. Päätä ihanteellinen lopputulos heti alussa.

Jos myyjä haluaa ylittää tietyt “punaiset linjat”, ole valmis kompromisseihin, mutta ole myös luja. Oletetaan esimerkiksi, että yritys on voimakkaasti riippuvainen lähtevästä omistajasta, ja päätät vaatia omistajaa pysymään palveluksessa siirtymäkauden ajan.

On hankalaa löytää oikea tasapaino sen välillä, ettet peräänny liian helposti ja ettei vaikuta itsepäiseltä kompromisseja vastaan.

Yrityksen ostoprosessi on monimutkainen ja sisältää useita vaiheita.

Ostoprosessin aikana jokainen yritys kohtaa erityisiä haasteita. Tästä syystä on tärkeää, että tutustut yleiseen prosessiin, jotta tiedät, mitä toimia sinun tulee tehdä.

Oppaassamme tarjoamme sinulle kattavan resurssin, joka sisältää vinkkejä ja tietoa siitä, miten voit navigoida yrityksen ostamisen kolmessa tärkeimmässä vaiheessa.

Ensimmäinen vaihe ostoprosessissa on määrittää budjettisi

Yrityksen ostaminen alkaa valmistautumisesta. On tärkeää suorittaa useita tehtäviä, jotta voit määrittää, onko sinulla kykyä johtaa yritystä, onko yrityksellesi olemassa markkinat ja voidaanko oikea yritys ostaa.

Jotta yritys menestyisi, sen on täytettävä kohdeyleisönsä tarpeet ja oltava harkittu asema markkinoillaan.

Ensimmäinen askel on tehdä tutkimusta markkinoiden, asiakkaiden ja heidän tarpeidensa määrittämiseksi. On välttämätöntä määrittää, onko tuotteelle tai palvelulle riittävästi kysyntää – ja sitten olla realistinen sen suhteen.

Harkitse markkinatutkimusasiantuntijan puhumista alasta, jolle aiot ostaa.

Tarkastelemalla suunnitelmasi ja vertaamalla niitä markkinoihin asiantuntija voi auttaa sinua määrittämään, onko ostettavalla yrityksellä yleisöä.

Virallista tarjouksesi

Monet ihmiset alkavat tuntea yrityksen omistamisen todellisuuden, kun he tekevät virallisen tarjouksen. Sinulla on liiketoimintasuunnitelma, rahoitus ja edustus. Sinun tarvitsee vain ryhtyä yrityksen omistajaksi.

Sinun tulee olla tietoinen siitä, että yrityksen hintapyyntö on yleensä neuvoteltavissa ennen tarjouksen jättämistä. Ei ehkä haittaa tehdä pyydettyä hintaa alhaisempi tarjous, vaikka myyjä perääntyisi alkuperäisestä tarjouksestasi.

Valmistaudu selittämään, miksi tarjouksesi pitäisi mielestäsi hyväksyä, kun teet tarjouksesi. Jos mahdollista, korosta halukkuuttasi edetä nopeasti prosessin läpi kannustimena myyjälle.

Jos ennustetut luvut osoittavat, että pystyt kattamaan kustannukset nopeasti, voit myös tarjota työpaikan saamiseksi enemmän kuin pyydetty hinta.

Joskus saatat joutua kilpailemaan muiden ostajien kanssa, eikä sinun pitäisi jäädä jännitykseen. Määritä uudelleen rahoituslaskelmiesi avulla enimmäissumma, jonka olet valmis maksamaan, ja pidä siitä kiinni.

Yleensä teet niin sanotun “ehtosopimus” myyjän kanssa, kun olet sopinut kaupan hinnasta, rakenteesta ja ehdoista. Se edustaa osapuolten välistä sopimusta hinnasta, perusehdoista ja kauppaa ohjaavista perusperiaatteista.

MarlboroughBarn.com